8. maaliskuuta 2014

EH-Ruttu saatavilla jalostukseen

Tämänpäiväisessä Seinäjoen ryhmänäyttelyssä Ruuti arvosteltiin erittäin hyväksi nuoreksi urokseksi.
Alatalon Heidin (Kennel Odoroki) kööri korjasi koko potin kotiin! Hirmuiset onnittelut!

Arvostelu kuuluu näin:

maskuliininen, vahvaluustoinen uros, hyvät rungon mittasuhteet, antaa hieman raskaan vaikutelman, 
vahva uroksen pää, hyvät korvat, tummat silmät, oikea purenta, riittävä kaula,
voimakas rintakehä, vahva runko ja raajaluusto, olkavarsi voisi olla viistompi, niukka kinnerkulma
hyvä häntä, tumma brindle-väritys, riittävä askelpituus, reipas käytös

Tuomarina Sylgrén Maija (jonka syliin Ruuti parhaansa mukaan kiipus).

Arvostelu on hyvin samankaltainen kun KV:sta saadussa ERI-arvostelulipukkeessa.

Minä oon pitänyt Ruutia pieneksi jääneenä rimpulana perusteella, että Kairan rinta ja reidet on Ruutia leveämmät. Mutta ei käy kieltäminen etteikö Ruutissa potkua olisi mitä luustoon ja tuohon urosmaisuuteen tulee. Päänsä ainakin on muhkea!

Hieman mettäläisiksi sitä tuntee ittensä ja  Ruuti-rapajalan tuolla näyttelyissä, kun rymistellään vähän sinne päin kehäkettujen rinnalla :D
Olen kuitenkin mielissäni siitä, että Ruutin kanssa on niin helppo mennä melkein mihin vain. Tuollakin Hurtta-hallissa se alkujärkytyksen jälkeen lähinnä istukseli ja heilutteli häntäänsä valmiina pusuttelemaan jokaisen likelle uskaltautuvan.

Otsikosta sen verran, että Ruuti on tosiaankin saatavilla jalostukseen hyväperäisille (A-lonkat kompensoimaan Ruutin D:tä) ja tervepäisille akitaneidoille. Ruutin omaa sivua on näiltä tiimoin vähän päivitetty ja Ruuti löytyy myös kasvattajansa jalostusurokset-listalta. Ruutin suurin plussa on sen luonteessa; varmassa, reippaassa ja helposti lähestyttävässä. Myöskään terveydessä ei ole tähän mennessä ollut moittimista. Ruutilla ei ilmene epämääräisiä kutinoita, vatsaoireita eikä lonkista huolimatta minkään muotoisia vaikeuksia liikkumisessa, juoksemisessa eikä hyppimisessä. Poitsun silmiä ei ole vielä tarkistettu, mutta se tullaan tekemään, jolloin Ruuti ilmaantunee myös akitayhdistyksen jalostusuroslistaan. Ruutilla on dnatunniste, jolla sen yhteensopivuutta MyDogDNA-passin omaavan narttunsa kanssa voi verrata.

Tälläistä tällä kertaa. Kairan voinnista kiinnostuille tiedoksi, että tyttö on aivan hyvässä (ja paksussa) kunnossa. Se on reipas ja riehakas lenkeillä ja edelleen kova kaivamaan hiiriä ja myyriä. Tassun nuolenta sessiot sillä on yleensä aamuisin, mutta ei kummempia kutinoita.

Lopuksi helmikuisia kuvia kauhukaksikosta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti