8. tammikuuta 2014

Kaira 4 vuotta!

Viimeisimmissä postauksissa on loistanut lähinnä Ruuti, mutta tänään on Kairan päivä! Paksusti ja suhteellisen hyvin voiva tyttönen täyttää nimittäin neljä.

Päivä aloitettiin Kairalle mieluisella lenkillä järvelle, missä sen koko olemus muuttuu poikkeuksellisten hajujen ansiosta. Ko. järven rannalla käy aika paljon väkeä juoksuttamassa koiria vapaana, joten usein vain ohitamme sen metsäautotietä pitkin. Haistelu, merkkailu ja sinne tänne sinkoilu kuuluvat siis kuvaan kun koirat toisinaan venerantaan pääsevät. Uimarantaan ei ainakaan kesäaikaan saisi koiria viedäkään, ja meillä ainakin on muitakin hyviä ulkoilupaikkoja.

Kaira on tähän ikään tultuaan hyvinkin itsenäinen, mutta Ruutin ja iän myötä joissain määrin lepsuuntunut koiruus. Sillä on päivittäin vauhkot taisteluleikit käynnissä ja se päästää vieraat ihan hieman vähemmällä epäluuloisuudella kuin ennen. Karski kuluttaa päivät mielellään ulkona aina iltaseitsemään asti, välillä vain lenkkeillen. Onpa sen nähty makaavan muina naisina lätäkössäkin tälle syksyä. Karski on myös edelleen armoton metsästäjä, ainakin omasta mielestään, ja ahkera kaivaja. Viime viikkojen saalissaldona on muutamia hiiriä ja yksi myyräpahanen.

Kutinoita Kairalla esiintyy edelleen, silmät vuotaa vähän kuivaa eritettä ja ei ne korvat ole koskaan puhtaat, mutta ei ne kutajakaan. Syksy ja talvi on oireiden puolesta selkeästi kevättä ja kesää helpompaa aikaa Karskille. Lumentulo olisi varsin toivottua tähän loppumattomaan syksyyn niin koirien kuin omastakin puolestani.

Vajaa vuosi sitten ulkona näytti tältä.

Nyt näkymä on tämä, Kairakin on heti tuimemman näköinen.

Kotipihassa Kaira on tarkkana vahtimassa naapurinkin tonttia epäilyttävien liikuskelijoiden varalta.

4 kommenttia:

 1. Onnittelut vaan Kairallekin! Mekin ollaan saatu hieman kommenttia, että tyttö on ehkä vähän rentoutunut vieraiden seurassa poitsun tultua taloon. Ja toisaalta myös siirtänyt tuota ulvontataipumusta nuorikkoon :/
  Johtuukohan nuo Kairan nykyiset töhnät jostain atopiataipumuksesta ennemmin kuin allergioista? Mulla on ollu semmonen kuva, että teillä on kuitenkin tuo yleisvointi aika hyvin ruualla saatu hanskaan. Eenalla taitaa olla samanlaisia kutinoita kuin Kairalla, ja jo tuosta meidän bannerista näkee et tassuja on nuoltu urakalla.

  Mut hei, pärjäilemisiä sinne! Tervettä vuotta ja sillee :)

  VastaaPoista
 2. En tiedä Kairan korvista onko atopiasta vai mistä, ei ne pahasti likaiset ole eivätkä haise, mutta se tassujansa se nuolee kanssa. Tosin iho ei ole mistään kohdin huonona. Ruutillakaan ei korvat pysy puhtaana, mutta sen töhnä on vain tuossa ulkokorvan yläreunassa, siinä missä on karvaakin.

  Minä oon Rutun kohdalla ihmetelly sitä, kun aina sanotaan että kyllä se vanhempi koira opettaa pahat tapansa nuoremmallekin, mutta Ruuti ei kyllä sellainen megahaukkuja ja ittestään meteliä pitävä oo lainkaan, mitä Kaira. Jos se joskus yltyy kovaan haukkuun varottaessaan jostakin oudosta kolinasta niin se palautuu ja tyyntyy huomattavasti Kairaa nopeammin.

  VastaaPoista
 3. Ihana Kaira! On niinkuin Mitsun kuvia katsoisi.....kuinka voi siskopuolet olla noin samannäköiset?
  Ja kauniit tietysti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Taitaneet Tuli-äippään vaan tulla kumpainenkin :)

   Poista