21. lokakuuta 2013

Seinäjoki KV

Pikainen selostus suurimmaksi osaksi VU-foorumilta copypastattuna:

Ruutin (ja omistajan!) ihka ensimmäinen kerta kehässä koettuna!

Tuloksena JUN ERI, ei SA:ta. (JUK1) Tuomarina Aaltonen Pirjo

Arvostelulipukkeessa sanotaan seuraavanlaista:
Hyväluust. nuo uros. Selvä sukupuolileima.
Oikeat mittasuht.
Voisi olla tuhdimm. kunnossa
Uhkea uroksen pää.
Hyvät silmät.
Hyvä häntä.
Sopusuht. kulm.
Liikkuu kapeasti takaa

Niin kuin liikkuukin, ja voisikin olla enempi massaa, mutta eiköhän sitä iän ja kasvun myötä. Hoikka poika, eikä aivan parhaassa turkissaan. Tuomari sanoi silmiä myös kauniiksi, hih. Omaan makuun tosin on enempi Kairan pienet, kolmiomaisemmat silmät. Hauska tuo ilmaisu uhkeasta päästä. Todella moni Rutun nähnyt kun vertaa sitä karhuun...

En uskaltanu yhtään eriä toivoa, mitä tuomarista oon kuullut.. Sievät ja sirot nartut taisivat olla hälle mieliksi. Kairan siskolla menikin eri malliikkaasti!

Kehässä Ruuti oli kyllä niiiiin kivasti vailla minkäänlaista tuntumaa ennestään. Seisominen meni alkuun myttyyn kun lattiassa oli joku herkullinen tarraliimakerros, mutta toisen pyrähdyksen jälkeen sekin aivan rauhaisesti. Ja tuomarin käpälöinti! Ei niin mitään mutinoita Ruutilta hampaita kattoes saati häntää/kiveksiä. Ihana poika!

Vaikka meni odotuksia paremmin ja kivuttomammin koko homma, ei tämä näyttelypaikalle raahautuminen, odottelu ja koiran rehaaminen täpötäydessä hallissa ole niin mukavaa, että tätä joka viikko tekisi! Tai kuukausikaan.. Kivoin kolme minuuttia taisi olla siellä kehässä, kun sai vähän tilaa hengittää ja liikkua niin koira kuin omistaja.. Puhumattakaan siitä mikä työ on saada koira puhtaaksi ja pitää se sellaisena pari päivää!

Harmillisesti ei ollut kuvaajaa paikkeilla näyttelyssä, mutta tässäpä alkusyksyn otoksia:

Pää.

Taipuu.

4 kommenttia:

 1. Tosi hienosti meni debyytti! Mä oon ihan kateellinen, kuinka hienosti poika antoi kopeloida itseään. Nyt vielä poitsulle aikaa sekä Kaira rantakuntoon ja avot, ryhmiskin menee yhtä hyvin ja vielä paremmin :)

  Terv. Sofia, siskonlikkaa ja JUK2 ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kairaa on koitettu laitaa rantakuntoon jo tammikuulta lähtien.. Sen ruokamäärä on 30-60% siitä, mitä Ruuti saa mutta muodoistansa se vaan pitää kiinni. Lenkitysmäärätkin on suhteellisen samat, mitä nyt Ruuti juoksentelee enemmän. Mutta ei mulla suuria haluja ookaan tuota tyttöä näytellä, siitä tuskin nauttisi yksikään osapuoli :/ Ruuti vaan rakastaa, kun sitä kopeloidaan, ei niin väliä kuka, häntä vispaa kaikille.

   Poista
 2. Aivan mahtavaa, onnea paljon! Näkyykö teitä jatkossakin näyttelyissä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta :) Mahdollisesti taas jossain näkyy. Kuten sanottua ei tämä niin hupaisaa hommaa ole, että aivan työkseen ravais. Laiska oon kauemmas lähtemään, mutta toki kiinnostaa miten tuomarit oman koiran näkee.

   Poista